Door op 16 november 2014

Achtduizend bezoekers!

Column 13 november 2014

Jan Douwe de Kroon uit Heerenveen was afgelopen dinsdag mijn 8000e bezoeker in de Tweede Kamer! Ben sinds november 2006 Lid van de Tweede Kamer en in deze 8 jaar in het Haagse kwamen er gemiddeld 1000 mensen per jaar bij me op bezoek! Wat mij betreft kan dit nooit genoeg zijn.  Wil de Democratie /politiek dichter bij de mensen brengen en dit is voor mij vanaf dag 1 een belangrijk motief geweest om dit werk in de Kamer te doen. Een bezoek aan Den Haag is een manier met mensen in contact te zijn over onze Democratie en Politiek

De afgelopen jaren nodigde ik dan ook heel veel mensen uit om een dagje bij me op bezoek te komen : schoolklassen, voetbalverenigingen, afdelingen van bedrijven, familie, dorpsgenoten, ambtenaren, Vrouwen van Nu, Korfbalclubs , zangkoren ….you name it! Uit alle windstreken van Nederland.

Maar natuurlijk als Friezin ook heel veel uit Friesland, om de afstand Den Haag-Friesland te verkleinen. Afdelingen van bedrijven, als onderdeel van hun ‘uitje’, maar ook boze mensen, die mij mailden dat ze ‘het volledig hebben gehad met de politiek, stelletje zakkenvullers enz’. ‘Komt u eens langs in de Tweede Kamer, dan kunnen we er langer over doorpraten en breng ik u in contact met de woordvoerders van de Partijen’. Daar werd vaak gebruik van gemaakt. En t hielp hen eigenlijk altijd, hierdoor kregen ze het gevoel serieus genomen te worden en soms ook een bijdrage te leveren aan de gewenste aanpak. Bezoekers laten me vaak veel later nog weten dat ze nog vaak aan “het bezoek in Den Haag” terugdenken en er veel goede herinneringen aan hebben.

Er wordt hard gewerkt in de Tweede Kamer, dat is niet altijd even zichtbaar. En een democratie is een democratie als mensen zich betrokken voelen, meedoen en meestemmen. ‘DE politiek’ in Nederland zijn we met z’n allen. Wij als Kamerleden zijn slechts vertegenwoordigers!

Jan Douwe de Kroon, die samen met zijn ouders kwam, ken ik al heel lang: we zijn beiden voetbalfanaat en komen elkaar vaak tegen ! Leuk dat hij de 8000e bezoeker is! En de teller loopt gewoon door, zolang als ik lid van de Tweede Kamer ben.

Ook kwamen deze week de leden van de Bjusterbaarlikkapel uit Akkrum op Het Binnenhof op bezoek!

Zie ook : www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi//twitter.com