16 maart 2016

Lokale politiek: wat je raakt

De PvdA afdeling Terschelling organiseert dit voorjaar een cursus over lokale politiek.

 

In drie bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen. De cursus start in april en is niet partijgebonden en dus bedoeld voor iedereen, die meer wil weten over het reilen en zeilen van het gemeentebestuur. Wel gaan we er van uit dat je sympathie hebt voor de lokale PvdA.

 

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders, de burgemeester en de ambtelijke organisatie centraal. Ook maken de cursisten kennis met andere overheden waar de gemeente mee te maken heeft. Zo staat er een bezoek gepland aan de Tweede Kamer in Den Haag.

 

Eén keer per twee weken komen de cursisten bij elkaar. We zijn nadrukkelijk van plan docenten van buiten Terschelling in te gaan zetten. Zo heeft Lutz Jacobi al haar medewerking toegezegd voor het bezoek aan Den Haag.

 

Bijeenkomst 1

Onderlinge kennismaking: waarom heb jij je aangemeld? Volksvertegenwoordiging en besluitvorming. Relatie politieke partijen en het openbaar bestuur. Werking openbaar bestuur op Terschelling

 

Bijeenkomst 2

Het gemeentebestuur. Taken rollen en bevoegdheden. Gemeentebestuur in de samenleving.

 

Bijeenkomst 3

De provincie. Het landsbestuur. Europa

 

Dagtrip

Op reis: naar de Tweede Kamer

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

  • Je bent ingeschreven op Terschelling, dan wel als Terschellinger studerend aan de vaste wal.
  • Je hebt tenminste de leeftijd van 16 jaar.
  • Aantal: maximaal 15 cursisten
  • Eigen bijdrage: 16-21 €10,- , overigens €25,-. Dit is inclusief de busreiskosten naar Den Haag.
  • We streven naar een cursusmoment in het weekend. Zaterdagmiddag/ochtend. Dit hangt af van de voorkeur van degenen die zich aanmelden
  • Je bent geen lid van een politieke partij. Leden van de PvdA, die nog niet een vertegenwoordigende functie bekleed hebben, zijn van harte welkom.

 

Heb je vragen? Of wil jij je aanmelden?

terschelling@pvda.nl

Marika Spanjer 442827, Christa Oosterbaan 442550 en Teun de Jonglogo 2013 12