wethouder

Evert van Leunen

Evert van Leunen

Over Evert van Leunen

k ben geboren en getogen op Terschelling en opgegroeid in een echt ‘rood nest’. Volgend jaar ben ik dertig jaar getrouwd met Tineke. Zij hebben twee volwassen zoons. Ik heb ook acht jaar op luchthaven Schiphol gewerkt voor een ingenieursbureau. Dat bureau werd alsmaar groter en dat past niet bij mij. Ik wil graag iedereen kennen in het bedrijf waar ik werk.

Mijn echtgenote Tineke zag in 2007 een vacature bij de gemeente Terschelling. “Ze legde de advertentie voor me neer op tafel. Ik zei tegen haar: ‘Je weet wat het betekent als ik ga solliciteren, dan krijg ik de baan.’ We hadden altijd contact gehouden met familie en vrienden op het eiland. We kwamen er regelmatig, zodoende was ik geen onbekende.” Evert solliciteerde en kreeg inderdaad de baan. Zodoende heb ik de afgelopen 10 jaar gewerkt als beleidsambtenaar in het team fysieke leefomgeving.

Ik wilde  meer en mezelf nog verder ontwikkelen. Ik ben bijna 56, en op een gegeven moment ga je bij jezelf te rade: ‘Wat wil ik verder nog in mijn arbeidzame leven?’ Zodoende kwam het idee op om wethouder te worden. Als ambtenaar bedien je de politiek en schrijf je het beleid. Ik heb als wethouder een totaal andere rol, dat besef ik heel goed. Ik neem nu politieke besluiten, dat is een ommezwaai. Het kan een voordeel zijn dat ik uit de organisatie kom. Ik weet hoe de ambtelijke regels werken.”

“Door deze functie hoop ik echt het verschil te kunnen maken voor de toekomst van ons eiland. Over Terschelling als vakantie- en recreatie-eiland heb ik wel ideeën. Sommige dingen gaan goed, maar er kunnen ook veel dingen beter.