Begrotingswijziging FUMO 2019

Door Jan-Willem Adams op 31 mei 2019

Tja de Fumo, helaas begint het een behoorlijk hoofdpijndossier te worden.

De problemen bij de Fumo lijken alleen maar groter te worden; de provincie haalt een deel van haar plustaken weg, het is moeilijk om aan goed personeel te komen en de productieve uren worden steeds minder. En dan gaat het uurtarief ook nog eens omhoog naar 100 euro. Voorzitter, waar stopt het??

De in het gemeenteblad voorgestelde zienswijze die wij als raad in willen dienen is naar de mening van mijn fractie terecht.

Wij kunnen echt niet met de voorgestelde verhoging van het uurtarief akkoord  gaan.

Wat mij hierin ook erg verbaast, voorzitter, is het feit dat er in de kaderbrief 2020/2024 van de Fumo die in de raad van 26 Februari besproken is, nog gesproken wordt over een verwachte daling van het uurtarief.

Voorzitter,

Dan heb ik ook nog een vraag over de post voorbereiden op de omgevingswet. Waarom is dit niet eerder in de begroting opgenomen? Het was toch te voorzien dat de Fumo hier een grote rol in zou spelen? Waarom is er dan niet eerder geld voor begroot?

Samenvattend voorzitter;

De fractie van de PvdA kan instemmen met de zienswijze en zet vraagtekens bij de nu pas ingezette gelden voor de invoering van de omgevingswet.

Tot zo ver eerst voorzitter.