Badhotel Midsland aan zee raad 15-9

Door Aukje Schol op 13 oktober 2021

Dank u wel voorzitter,

Als het hier om een heel nieuw plan voor een nieuw hotel zou gaan, dan was er geen haar op ons hoofd geweest die er aan zou denken om hierin mee te gaan. Het gaat hier echter (zoals gezegd) om een bestaande horecabestemming en daar hebben we, linksom of rechtsom gewoon mee te dealen. Aan de andere kant: had hier nu een bouwval gestaan dan waren we allemaal blij geweest dat er eindelijk iets ging gebeuren. Met andere woorden: het is wat het is en we moeten er nu gewoon het beste van maken. 

We moeten ons ook realiseren dat het heel anders had gekund:  het gaat hier om eilander ondernemers en niet om een grote investeerder van buitenaf die verder niets met het eiland of met de historie van deze plek heeft. 

De bijgevoegde tabel biedt duidelijkheid. Zoveel verandert er bestemmingsplantechnisch niet. Alleen het maximum aantal slaapplaatsen gaat omhoog via een omgevingsvergunning, maar dat maakt de bouwhoogte en het bouwvlak niet anders. Verder zijn er wat meer voorwaarden bijgekomen onder meer dat de kamers bedrijfsmatig geëxploiteerd moeten worden en een verplichting tot landschappelijke inpassing.

We hopen dat er gekozen wordt voor natuurlijke materialen zodat de impact in het landschap zo klein mogelijk zal zijn. 

 Fijn dat hoogte is uitgezet met uitleg, dank daarvoor. We zijn wel geschrokken van de hoogte, vooral als je aan komt rijden vanuit het bos bij Midsland noord. 

In reactie op de motie van Plaatselijk Belang, de intentie is goed, het signaal ook, we zijn er alleen niet zeker van dat de motie het gewenste resultaat bereikt en uitvoerbaar is, daarom wachten we de reactie van het college af.

Het gaat ook om in gesprek gaan

Dat heeft dan ook gemaakt dat we de volgende motie indienen

[voorlezen motie] 

Dank u wel voorzitter,

Bij deze de oproep, als de wethouder een harde toezegging doet om in gesprek te gaan met de initiatiefnemer met als doel de bouwhoogte omlaag te brengen dan kunnen wij er mee leven om de motie te laten vallen. Er wordt gesproken over omwonenden. Dat klopt niet, het zijn eigenaren van zomerhuisjes.

 

 

We hebben na een toezegging van de wethouder onze motie laten vallen.