Boddelenweg raad 7-7

Door Aukje Schol op 1 september 2021

Dank u wel, voorzitter,

Er is nogal wat te doen om dit onderwerp. Omdat het hier gaat over een puur technisch raadsbesluit zal ik me hiertoe beperken. Dat neemt niet weg dat we als fractie van PvdA-Terschelling zeer grote vraagtekens hebben bij het plan zoals dat gepresenteerd is in et er oer ha en de ontwikkelingen rondom dit dossier op de voet blijven volgen.

Op zich is een coördinatieregeling niet ongebruikelijk in gevallen als deze, en hieraan zitten zeker voordelen. Deze zijn ook ruimschoots door ons benoemd in de commissievergadering. Echter, hoe veel dit er ook zijn, ze wegen niet op tegen de hamvraag: zijn de rechten van de omwonenden en mogelijke bezwaarmakers voldoende beschermd? Hiervan zijn wij onvoldoende overtuigd en daarom horen wij graag nogmaals uitleg van de wethouder. Immers, heeft het wel zin om akkoord te gaan met een coördinatieregeling om het plan daarna alsnog af te schieten? 

Wij willen wel benadrukken dat wij er alle vertrouwen in hebben dat onze wethouder het uiterste zal doen om dit lastige en gevoelige dossier tot een zo goed mogelijk einde te brengen. 

Tot zover

 

in de tweede termijn zijn we niet akkoord gegaan met de coördinatieregeling. Het voorstel werd met algemene stemmen verworpen.