Dorpsstraat 15 Hoorn

Door Aukje Schol op 8 oktober 2020

Hieronder onze inbreng over dit onderwerp. Kijk hieronder vanaf 1:46:57 voor de beantwoording en de discussie.

Dank u wel voorzitter,

De fractie van de PvdA-Terschelling staat in beginsel positief tegenover dit voorstel. 

Goed te zien dat de initiatiefnemers al een voorschot op de nieuwe omgevingswet hebben genomen door de buurt er bij te betrekken. Met het creëren van draagvlak aan de voorkant bespaar je tijd en geld op de lange duur. 

Nog wel het volgende: in augustus kregen wij een mail van dhr. Spanjer uit Hoorn dat hij in december vorig jaar al een brief naar het college heeft gestuurd. Meer dan een half jaar later wachtte hij nog steeds op een reactie. Graag van de wethouder een reactie waarom dit niet gebeurd is. Voorzitter, we krijgen vaker dit soort signalen en dit moet echt verbeteren. Zo ga je als gemeente niet met je burgers om. Wellicht kan de wethouder communicatie hier iets over zeggen.

Verder de vraag waarom dit schrijven niet als zienswijze is behandeld.

Dan nog een vraag over de bereikbaarheid de hulpdiensten. In het gemeenteblad staat dat een parkeerverbod overwogen wordt mocht de veiligheid in het geding raken. Aan de wethouder de vraag waarom daar dan niet meteen voor wordt gekozen. We zijn niet direct voor een verbod, maar wel voor duidelijkheid. Hoe zit dit precies? En zijn de hulpdiensten bij deze beslissing betrokken?

Tot zover voorzitter