Edo de Bakker stelt zich voor

9 maart 2022

Mijn naam is Edo de Bakker, 48 jaar, getrouwd, twee pubers. 12 jaar werkzaam als verpleegkundige op de ambulance op Terschelling en aan de wal, in Friesland.

Voordat ik werkte op de ambulance was ik 15 jaar beroepsmilitair, werkzaam binnen de geneeskundige dienst als verpleegkundige. Ik ben in deze tijd 4 maal uitgezonden naar diverse oorlogsgebieden.

We wonen sinds 5 jaar op Terschelling, een bewuste keuze om te verhuizen uit Brabant i.v.m. de gezondheid van mijn echtgenote.

Ik ben al jaren politiek actief, en kom uit een “Rood” nest. Op Terschelling ben ik sinds 1 jaar voorzitter van het bestuur. Tevens ben ik actief binnen het FNV, en instructeur op de academie van ambulancezorg.

Ik sta op de vijfde plaats voor de PvdA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, waarin ik een focus heb naar de zorg. Op Terschelling hebben we het zorglandschap fantastisch ingericht. Maar er zijn voor de toekomst een enorme impuls nodig om dit te behouden, en daarbij is personeel de crux.

Ziezo is in het algemeen personeel in de zorg schaars, maar daarbij komt op Terschelling een ander probleem bij, en dat is wonen. Deze mensen hebben een woonruimte nodig om vanuit die positie zorg te kunnen leveren op ons mooie eiland.

Ik ga me 100% inzetten!

Tot 16 maart! Edo de Bakker