Evenementenvisie

Door Jan-Willem Adams op 24 december 2021

Dank u wel voorzitter,

Na een lang en volgens onze fractie uiteindelijk zorgvuldig proces wordt ons nu gevraagd om te besluiten de  evenementenvisie  vast te stellen.

Wij hebben tijdens de commissievergadering een aantal opmerkingen geplaatst bij deze visie.

1 daarvan was dat het college met een voorstel voor de toetsingskaders zou komen en dat  de gemeenteraad deze  zouden moeten vaststellen.

De burgemeester heeft daar ons inziens in de commissievergadering duidelijk antwoord gegeven. Het staat zo ook letterlijk in het gemeenteblad.

Voorzitter.

Wij hebben hierover toch nog wel een vraag wij stellen hier toch de visie vast, en niet het gemeenteblad?

De tekst in de visie is niet veranderd en dat levert volgens mijn fractie enige verwarring op.

De tekst in hoofdstuk 6, en dan specifiek 6.1 is volgens de PvdA niet specifiek genoeg op dit punt.  Volgens ons moet dat wel, zeker  als wij de beantwoording van de burgemeester in de commissievergadering erbij nemen.

Als eerste zijn wij van mening dat de gemeenteraad in de lead moet zijn en niet pas na het college en klankbordgroep. En als 2e staat er nergens dat na bespreking in de gemeenteraad de toetsingskaders nog voor 6 weken ter inzage komen te liggen.

Voorzitter.

Samenvattend, er ligt volgens de Partij van de Arbeid een breed gedragen en goede visie. Echter de vervolgstappen die genomen moeten worden staan wat ons betreft niet goed in deze visie beschreven. Wij wachten het antwoord van het college af en willen eventueel in 2e termijn de visie alsnog amenderen.

Tot zover.