Huisvestingsverordening raad

Door Aukje Schol op 30 april 2021

Dank u wel voorzitter,

Zoals gezegd in de commissievergadering bestaat dit stuk uit twee delen: het ene deel gaat per raadsbesluit in, het andere deel wordt nu ter inzage gelegd voor inspraak.

Over het deel dat per raadsbesluit ingaat hebben we niets toe te voegen. Prima en helder verwoord en een verbetering van de verordening die er al ligt.

Over het andere deel wordt nog inspraak verleend en dat komt nog bij de raad terug. Hierover hebben we nog wel een vraag. In de bijlage Onderzoek naar de effectiviteit en mogelijkheden van het verhogen van de koopprijsgrens naar het niveau van Texel staat op de tweede bladzijde, tweede bullet het volgende: “Bij indexatie van de koopprijsgrens op basis van recentere prijsindexgegevens wordt de koopprijsgrens vijfhonderd-elf-duizend euro en valt circa tachtig á twee-en-tachtig procent van de koopwoningen onder de koopprijsgrens” Van ons de vraag: kan het college dit ook waarborgen en formuleren als een concreet beleidsdoel? Of moet om dit doel te bereiken de koopprijsgrens toch in de richting van één miljoen worden opgeschoven?

Tot zover voorzitter,