Jaarverslag Helder Handhaven 2019

Door Jan-Willem Adams op 26 juni 2020

Dank u wel voorzitter.

Het handhavingsjaarverslag. 

Het eerste wat mij daarin opvalt is de prioriteit die er gegeven is aan het opsporen van permanente bewoning van recreatie woningen. Vorig jaar is er in de discussie over het jaarverslag op  aangedrongen om hier geen prioriteit aan te geven tenzij er sprake is van een situatie die gevaarlijk is voor de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Immers er is op Terschelling een ernstig woning tekort.

Wij zijn dan ook verbaasd om te lezen dat dit er zo expliciet en met hoge prioriteit in staat.

Kan de portefeuillehouder dit uitleggen?

Dan voorzitter. 

Er zijn in 2019 5 handhavingsverzoeken ingediend. 1 daarvan is afgewezen omdat de beslistermijn is overschreden het bleek een complexe zaak. Kan de portefeuillehouder hier iets meer over zeggen? En is dit in de toekomst te voorkomen?

Last but, voor de Partij van de Arbeid zeker not least voorzitter.

Het kleine leed:

 1 van de grote speerpunten als het gaat om handhaving. ondertussen is er een BOA in dienst van de gemeente en deze is zoals wij afgelopen maandag konden zien zichtbaar in uniform aanwezig. Wij zijn hier heel blij mee,  op dit moment zijn de BOA’s veel in het nieuws en worden ze vaak erg vervelend bejegend. Je moet het maar kunnen. 

Echter de klachten over fietsen in voetgangers gebied en hondepoep blijven. Ook constateren wij zelf als fractie dat deze problemen amper (volgens ons in ieder geval niet genoeg) worden aangepakt.

 In het jaarverslag staat onder dit kopje dat er geparkeerde aanhangers en campers zijn verwijderd van parkeerplaatsen. Prima, aangezien wij ook een parkeerprobleem hebben (zeker in oud west) maar het kleine leed is veel meer dan dat.  

Voorzitter 

De fractie van de Partij van de Arbeid wil graag weten of de uren die de BOA nu in dienst is voldoende zijn voor het uitvoeren van zijn taken.

Tot zover voorzitter