Logeervoorziening MCL

Door Jan-Willem Adams op 3 december 2020

Lees hieronder onze inbreng over de logeervoorziening bij het MCL. 

 

Kijk mee vanaf 1:40

 

 

Dank u wel voorzitter,

Vanaf het moment dat bekend werd dat het Ronald McDonald huis in Leeuwarden haar deuren zou sluiten heeft de fractie van de PvdA hier aandacht voor gevraagd.

Ook vanuit de samenleving is er actie ondernomen.

Onze Fractievoorzitter Christa Oosterbaan heeft samen met enkele burgers die zich ook zorgen maakten om de sluiting in het najaar van 2018,  erg veel energie gestoken in het proberen open te houden van het Ronald MCDonald huis, of in ieder geval te zorgen voor een gelijkwaardige vervanger.

Ook heeft Christa (Oosterbaan) ervoor gezorgd dat alle raadsleden van de Friese Waddeneilanden een ingezonden brief in de Leeuwarder Courant hebben ondertekend waarin wij allemaal opriepen om het Ronald MCDonald huis open te houden.  Een logeervoorziening bij het MCL  draagt zeker bij aan de leefbaarheid op de Eilanden. Omdat iedereen graag dichtbij  een naaste wil zijn als deze in het ziekenhuis ligt.

Het College heeft dit naar onze mening goed opgepakt en een uitgebreid rapport laten maken door Partour. Daaruit is gebleken dat er door een nog op te richten stichting een appartement kan worden gehuurd bij Woon Friesland.

De fractie van de PvdA is verheugd met het nu voorliggende stuk waarin het College van plan is om met scenario 2 aan de slag te gaan. Wij hebben nog wel 2 vragen.

1. Er staat dat de gemeente belangstellenden gaat uitnodigen om zich te melden om zitting te nemen in het bestuur.  De fractie van de Partij van de Arbeid zou graag zien dat de bezorgde inwoners van Terschelling, die zich hier al 2 jaar hard voor maken, actief benaderd worden of zij een functie in het bestuur ambiëren of anderszins betrokken willen worden bij het plan.
2. Er wordt aan het nieuwe bestuur gevraagd om een businesscase te maken. Graag zouden wij ook nog de toezegging hebben van de wethouder dat indien nodig de stichting daarin ook ambtelijke ondersteuning kan krijgen.

Afsluitend voorzitter,

Mijn fractie vindt het teleurstellend dat er geen participatie is vanuit de andere Waddeneilanden. We hebben immers unaniem de ingezonden brief ondertekend waarin we oproepen om het Ronald McDonald open te houden.

Tot zover voorzitter