Nieuwe woningen Klu-terrein

Door Aukje Schol op 2 december 2020

Hieronder onze inbreng over de nieuwe woningen op het KLU-terrein:

Kijk mee vanaf 1:00

 

 

Dank u wel voorzitter,

Een mooi plan, waarbij er in totaal 19 woningen worden gerealiseerd. De fractie van PvdA-Terschelling staat hier dan ook positief tegenover. De drie grondgebonden woningen kunnen niet via de beleidsregels nieuwe woningen worden gerealiseerd, daarom wordt de reguliere procedure gevolgd.

Allereerst dank voor de reactie die we vandaag per brief van een omwonende kregen. Deze brief bevat een voorstel om van de drie vrijstaande woningen twee woningen onder een kap te maken. Wij hebben begrip voor de argumenten van deze omwonende, maar geven toch de voorkeur aan het voorstel dat nu voorligt, omdat bij de heersende woningnood iedere woning telt. 

Zoals wij het begrijpen wordt de goothoogte van de grondgebonden woningen ook 7 m. Klopt dat?

Dit plan komt voort uit de woonvisie uit 2017. Bij de totstandkoming van deze woonvisie is er vooral gekeken naar: waar hebben de woningzoekenden behoefte aan. Dat bleken vooral goedkope tot betaalbare starterswoningen te zijn. We zijn dan ook blij met de vorm die er uiteindelijk is gekozen. Hoe vaak hoor je niet van woningzoekenden dat ze met een eenvoudig appartementje al ontzettend blij zouden zijn. Kan de wethouder aangeven voor welke doelgroepen zowel de appartementen als de grondgebonden woningen qua huurprijs zijn?

Tot zover voorzitter