Principe-instemming bouwplan Striep 9

Door Aukje Schol op 26 januari 2021

Lees hieronder onze inbreng over het principebesluit Striep.

 

Kijk vanaf 33:38

 

 

 

Dank u wel voorzitter,

De fractie van de PvdA vindt het op dit moment nog te vroeg voor een uitspraak.

In het gemeenteblad staat dat de initiatiefnemer de omwonenden op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen. Inmiddels hebben we drie brieven van omwonenden ontvangen – dank daarvoor- waaruit blijkt dat deze mensen dit toch echt anders ervaren. 

Daarom zijn wij als fractie van de PvdA van mening dat de initiatiefnemer eerst (digitaal) met de verschillende buren om tafel moet. 

Wat verder opvalt in het plan zelf, dhr Werner merkte dit ook op. is dat het hoogteverschil tussen de hoofdwoning en de stalruimte slechts 19 cm is. De hoofdwoning zou 10 m hoog worden en de stalruimte 9 m 81. In het bestemmingsplan van Striep staat dat een bijgebouw ruimtelijk ondergeschikt moet zijn aan het hoofdgebouw. 19 centimeter lager is dan wel heel weinig. Tevens staat er dat de goothoogte van een bijgebouw maximaal drie meter mag bedragen. Op de bouwtekening staat deze ingetekend voor 3,16, dus net iets hoger dan in het geldende bestemmingsplan. De fractie van de PvdA-Terschelling is van mening dat er zo min mogelijk moet worden afgeweken van het originele bestemmingsplan. We horen graag waarom deze maten afwijken en waarom er gekozen is voor het verschuiven van het bouwvlak. 

Dit bouwplan valt buiten de beleidsregels nieuwe woningen. Daarom geldt hier dus de normale procedure en moet dit plan via de raad. Wij staan in beginsel positief tegenover plannen waarbij er woningen worden toegevoegd aan de woonvoorraad en het aanzicht van het dorp verbetert. Dit moet echter wel in goed overleg met de buren. 

Tot slot; het plan heeft zeker potentie, we wachten de ontwikkelingen met interesse af.

Tot zover,