Stand van zaken woonprogramma

Door Aukje Schol op 10 maart 2022

Hoe zit het nu met het woonprogramma? Is het nu op stoom of niet? In deze handige tabel staat precies hoe de zaken er voor staan: voor 74 woningen (particuliere initiatieven, sociale woningbouw en huisvesting personeel) zijn de initiatiefnemers al van start of kunnen ze dat wat betreft de gemeente. (Dit even los van andere factoren) Voor de overige 57 loopt de begeleiding door de gemeente nog, maar deze zitten wel gewoon in de pijplijn. In totaal kom je dus op 131 woningen. Voor meer dan 50 potentiële woningen loopt er nog onderzoek of ze mee kunnen in het woonprogramma. (En dat is meer dan de vier plaatsen die er nog zijn en daarom moet er in de volgende periode ook een vervolg aan worden gegeven)

Verder is er nog gehandhaafd op recreatief gebruik van permanente woningen en daardoor zijn er 37 woningen die recreatief gebruikt worden weer terug in de daadwerkelijke woonvoorraad.

Daarnaast zijn er nog 8 particuliere initiatieven die worden gerealiseerd maar niet binnen het woonprogramma vallen.

Voor wie nog dieper op de materie in wil is er deze memo:https://online.ibabs.eu/ibabsapi/publicdownload.aspx?site=Terschelling&id=2ba2c6fa-c791-43fd-a5c6-c4376b00a1cc