Stuk Principebesluit verplaatsing Ruijg naar Hoofdweg 4

Door Aukje Schol op 11 september 2019

 

Allereerst dank aan de insprekers, op enkele punten kom ik later terug. 

In TS25 staat benoemd dat de focus met betrekking tot winkelbeleving in de kernen van West-Terschelling en Midsland ligt. Je wilt tenslotte aldaar de levendigheid behouden. Aan de andere kant hebben nieuwe starterswoningen, en dan vooral om Oost onze prioriteit. 

Over dit dilemma, -want dit moeten we echt heel zorgvuldig doen- heb ik vijf vragen aan de wethouder:

Vraag 1: Gaat het hier om huur- of koopwoningen?

Vraag 2: Hoe wordt er geborgd dat dit zoals beschreven in het uitvoeringsprogramma Woonvisie Terschelling programma +135+ goedkope of betaalbare starterswoningen worden en dat op termijn ook blijven? 

Vraag 3: Er wordt gesproken over meer mogelijkheden voor de elektronicawinkel. In het gemeenteblad worden assortimentsuitbreiding en meer parkeergelegenheid genoemd, maar komt er ook ruimte voor bv ondergeschikte horeca? Inspreker had het over beleving. Wat moeten we ons daar concreet bij voorstellen?

Vraag 4: Hoe wordt er voorkomen dat er ook op andere plekken buiten de dorpskern van Midsland detailhandel mogelijk wordt gemaakt? M.a.w. hoe zit het precies met precedentwerking?

Vraag 5: Hoe ga je borgen dat er in de toekomst aan hoofdweg 4 geen andere detailhandel komt? Wordt dit nog onderzocht? Bijvoorbeeld een supermarkt of warenhuis op deze plek zou zeer onwenselijk zijn. 

Tot zover,

Voorzitter