Uittreding gemeenschappelijke regeling Fryslân West

Door Jan-Willem Adams op 13 november 2019

Ik zou graag eerst een compliment willen maken. Er is veel werk verzet om ervoor te zorgen dat de huidige swrs bij de gemeente in dienst komen.

Echter voorzitter hebben wij nog wel een aantal vragen en opmerkingen.

In het gemeenteblad lezen wij dat de ondernemingsraad is meegenomen, echter wij zien nergens een uitkomst of advies van de or, kan de wethouder daar iets over zeggen?

Op dit moment zijn er 2 swrs die in dienst komen bij de gemeente, hoe gaan de arbeidscontracten van deze medewerkers eruitzien? Zijn dit dezelfde contracten als de overige medewerkers van de buitendienst?

Voorzitter,

er zitten ook nog mensen uit de doelgroep aan te komen waarbij wij als gemeente verantwoordelijk zijn voor het vangnet zoals in de participatiewet staat. Hoe denken wij met deze doelgroep om te gaan in de toekomst? En wat is de procedure in deze gevallen?

Hoe is de begeleiding geregeld? Word dit gedaan door de eigen mensen, word hier iemand voor aangetrokken of gaat dit op een nadere wijze?

Voorzitter,

Ik wil de wethouder ook vragen hoe de communicatie richting de huidige Empatec medewerkers is geregeld, we hebben het hier over kwetsbare mensen waarbij onrust voorkomen moet worden.

De fractie van de PvdA heeft het gevoel dat Empatec het er een beetje op aan heeft laten komen. Te beginnen met het sluiten van de vestiging op Terschelling. Hoe ziet de wethouder dit?

Tot slot voorzitter,

Wij kunnen instemmen met uittreding uit de gr Fryslan west. Wij willen echter wel op de hoogte gehouden worden op de ontwikkelingen nu en in de toekomst mbt de participatiewet.